De Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdendensrisicoverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten bij het afsluiten van een hypotheek. Het woord zegt het eigenlijk al: de verzekering keert uit wanneer (één van) de polishouder(s) komt te overlijden. Het bedrag wordt dan ook uitgekeerd naar uw nabestaanden. Dat kunnen bijvoorbeeld uw kinderen zijn of uw partner. Bepaalde hypotheekverstrekkers stellen een overlijdensrisicoverzekering verplicht voor het deel van de hypotheek boven 80% van de woningwaarde.

Een verzekering moet natuurlijk niet per se als een last worden ervaren gezien de maandelijks terugkomende kosten. Het heeft natuurlijk ook waarde om uw nabestaanden verzorgd achter te laten.

Bij een overlijdensrisicoverzekering zal er een onderzoek worden verricht naar uw gezondheid door het invullen van een gezondheidsverklaring. Wanneer het te verzekeren bedrag boven de € 278.004,- (2019) gaat, dan is een medische keuring veelal verplicht.

Op de volgende wijzen kunt u de dekking voor de overlijdensrisicoverzekering afspreken:

  • Gelijkblijvende dekking

Met een gelijkblijvend uitkeringsbedrag. Hierbij blijft het uitkeringsbedrag, maar ook het bedrag dat u maandelijks als premie betaalt gelijk. Een overweging kan bijvoorbeeld zijn om deze dekking te nemen bij een aflossingsvrije hypotheek.

  • Lineair dalende hypotheek

Bij de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerd bedrag telkens met een gelijk bedrag op jaarbasis. Deze dekking wordt meestal genomen bij een lineaire hypotheek.

  • Annuïtair dalende dekking

Het verzekerd bedrag gaat elke maand omlaag en de premie omhoog. Over het geheel van de looptijd is de maandelijkse premie gelijk. Deze dekking wordt normaal gesproken gekozen bij een annuïteitenhypotheek. Wanneer de annuïteitenhypotheek bijvoorbeeld 2% rente heeft, kies dan ook voor 2% daling van de dekking gedurende de looptijd.

Klik hier om meer te lezen over de woonhuisverzekering

Klik hier om meer te lezen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wij gaan graag voor u aan de slag:

Neem ook direct contact met ons op om te profiteren van de laagste maandlasten!

U kunt De Hypotheekbroker tijdens kantooruren bereiken op nummer 072-5346291. Klik hier als u liever gebeld wilt worden. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier.