Welke hypotheekrente?

U kunt bij een hypotheek kiezen voor de volgende rentetermijnen:

variabel, 1 jaar vast, 5 jaar vast, 10 jaar vast (meest gekozen), 20 jaar vast en 30 jaar vast.

Klik hier voor de actuele rentestanden.

De voordelen van een variabele hypotheekrente zijn:

  • Bij een kortere looptijd wordt veelal een lagere rente aangeboden ten opzichte van een langere/ vaste termijn. In de regel loopt de rente op als het economisch goed gaat en gaat de rente snel omlaag als het economisch tegen zit. Ideaal voor bijvoorbeeld ondernemers die een inkomen hebben gebaseerd op conjunctuur of meer financieel risico kunnen en willen nemen.

De nadelen van een vaste hypotheekrente zijn:

  • De rente kan oplopen als de economie goed draait en de Centrale Banken kan de beleidsrente verhogen om de economisch groei (en inflatie) af te remmen. Je kunt verder minder lenen, omdat er gerekend wordt met een relatief hoge toetsrente van 5%.

De meest gekozen rente is op dit moment 20 jaar vast. Het is echter wel zo dat met een 10 jaar rentevast periode er meer geleend kan worden.

Door onze contacten met de geldverstrekkers, maar ook door onze jarenlange ervaring adviseren wij u graag wat bij u past.

Door te kiezen voor De HypotheekBroker, kiest u voor de volgende voordelen:

  • advies wat past bij uw situatie;
  • optimale zekerheid voor de juiste woonlasten en;
  • Geen vaste maandkosten of abonnement.

Kies daarom voor De HypotheekBroker!

Wij gaan graag voor u aan de slag:

Heeft u nog vragen?

U kunt De HypotheekBroker tijdens kantooruren bereiken op nummer 072-5346291. Klik hier als u liever door ons gebeld wilt worden. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier.